• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЕКОЛОГІЧНА СВІДОМІСТЬ ТА ПОШУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ДОШКІЛЬНИКІВ В ДНЗ № 36 «БЕРІЗКА»

ЕКОЛОГІЧНА СВІДОМІСТЬ ТА ПОШУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ДОШКІЛЬНИКІВ В ДНЗ № 36 «БЕРІЗКА»

2020-11-02

/Files/images/novini/unnamed (20).jpg

Вихователі ДНЗ № 36 вчать дітей охороняти природу, піклуватися про тварин, птахів, використовуючи при цьому різні форми та методи роботи.

В групі № 5 «Сонечко» створенні належні умови, щодо організації роботи з екологічного виховання дошкільників. Систематично організовують та проводять спостереження, працю в природі, найпростіші досліди проводять різноманітні бесіди на екологічну тематику, використовують в роботі художню літературу, різні ілюстрації, картини (на високому рівні в гр. №5 «Сонечко»). Під час ручної праці, діти використовують природний матеріал (шишки, каштани, насіння, горіхи, жолуді тощо), цим самим вони не лише оволодівають елементарними трудовими операціями, а й поглиблюють свої знання про їх властивості, значення в житті людини, дізнаються про їх необхідність у раціоні тварин і птахів, які харчуються дарами лісу восени і взимку. Діти усвідомлюють, як важливо ретельно зберігати та марно їх не знищувати.

Вихователь ХАРЧЕНКО Л.М. з дітьми старшої групи № 5 «Сонечко» провела на високому рівні колективну працю «Саджаємо цибульку». Де з дітьми закріпила будову цибулинки, умови росту рослин. Для того, щоб пересвідчитися, що для росту рослин необхідні світло і вода дітям запропонувала дослід – поставити у шафі два стаканчика з цибулиною: один з водою, інший без води та один стаканчик з водою та цибулиною поставити на підвіконні. Педагог спонукала дітей висловлювати припущення, що буде відбуватися з цибулинками в різних стаканчиках. Вихователь для зацікавлення дітей використала прийом інтригуючої розповіді: «Я сьогодні плакала, але не тому, що мені було сумно». Дітей навчала висловлювати міркування з приводу того, що могло стати причиною сліз та за допомогою загадки, підводить дітей до думки, що причиною сліз могла стати цибуля. Діти за бажанням куштували цибульку, з задоволенням приймали участь у садінні її в ящик та підливанні, виявили бажання за нею доглядати та спостерігати.

ФОТО - wym-1635449566974

/Files/images/ekologya/7.jpg/Files/images/ekologya/6.jpg/Files/images/ekologya/5.jpg/Files/images/ekologya/3.jpg/Files/images/ekologya/2.jpg/Files/images/ekologya/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 53

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Травень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031